Foto & Video

Den 31 maj 2023 hölls den traditionella konserten "Toner vid Sundet" i Landskrona konsthall.


                                                                                          Film & redigering:: Roland Olofsson

På våren 2023 deltog kören tillsammans med Tommy Nilsson på hans kyrkoturne "Öppna din dörr".

Först i Eslöv den 11 april och sedan den 15 april i S:t Johanneskyrkan i Malmö. Bildspelet nedan visar bilder från dessa tillfällen.


                                                                                                  Foto: Camilla Blomberg och Roland Olofsson

Bild 1
Bild 2
Bild 3
Bild 4
Bild 5
Bild 6
Bild 7
Bild 8
Bild 9
Bild 10
Bild 11
Bild 12
Bild 13
Bild 14
Bild 15
Bild 16
Bild 17
Bild 18
Bild 19
Bild 20
Bild 21
Bild 22
Bild 23
Bild 24
Bild 25

Den 21 september 2022 träffades vi i HELA Ideella lokalen på Ödmanssonsgatan i Landskrona till körfest, för att äta, sjunga och ha trevligt tillsammans. Eftersom Rönnebergakören har förenats med Kören Aquarello, så var detta ett bra tillfälle att lära känna varandra, även om det  kommer att ta ett tag innan alla känner varandra  helt. Kören har nu drygt 50 medlemmar.


                                                                                                        Foto: Roland Olofsson

Bild1
Bild2
Bild3
Bild4
Bild5
Bild6
Bild7
Bild8
Bild9
Bild10

Den 1 juni 2022 hölls en gemensam konstert  "Toner vid Sundet" med Öresundsvarvets manskör och Kören Aquarello i Landskrona konsthall.

Facebooklänken nedan länkar till en film från evenemanget.

Klicka på länken, se och lyssna till ett litet avsnitt av konserten!

Kom ihåg att klicka på högtalaren i nedre högra hörnet på facebookfilen, så att ljudet hörs!

Bild1
Bild3
Bild4
Bild5
Bild6
Bild7
Bild13
Bild9
Bild10
Bild11

Bildspelet ovan visar bilder från Höstterminsträff i vår körlokal den 16/10 2020.

Saknaden efter körkamrater och sångövningar efter långt uppehåll under hela höstterminen p.g.a. Covid-19 var stor, så behovet och önskan att få träffas och umgås under trevliga former var påtagligt. Festkommittén hade därför arrangerat fest, med tapastallrik och kaffe med smarriga äpplebakelser. Det blev en fantastiskt trevlig tillställning med kära återseenden och  prat om "ditten och datten" under intag av god förtäring och dricka. Dock saknade vi att få sjunga tillsammans, med all respekt för folkhälsomyndigheternas rekommendationer.

Stort tack till festkommittén för att ni ordnade så att vi fick träffas och ha trevligt tillsammans!

Foto: Roland Olofsson

Bild158
Bild160
Bild1
Bild2
Bild3
Bild10
Bild4
Bild7
Bild11
Bild12
Bild13
Bild15
Bild16
Bild18
Bild19
Bild20
Bild22
Bild29
Bild26
Bild31
Bild25
Bild28
Bild32
Bild34
Bild35
Bild36
Bild38
Bild39
Bild42
Bild41
Bild44
Bild46
Bild49
Bild51
Bild52
Bild53
Bild54
Bild57
Bild58
Bild59
Bild63
Bild61
Bild66
Bild70
Bild74
Bild75
Bild76
Bild81
Bild86
Bild88
Bild92
Bild97
Bild99
Bild101
Bild100
Bild102
Bild103
Bild105
Bild106
Bild107
Bild108
Bild109
Bild110
Bild111
Bild112
Bild113
Bild115
Bild118
Bild120
Bild123
Bild127
Bild128
Bild130
Bild134
Bild135
Bild141
Bild136
Bild144
Bild146
Bild137
Bild139
Bild149
Bild148
Bild152
Bild155
Bild156
Bild163
Bild161

Bildspelet ovan visar bilder från Bornholms Körfestival 30/5 - 2/6 2019.

Efter ankomsten med båten den 30 maj blev vi hämtade med buss vid färjeläget i Rønne och sedan körda till Hasle feriepark, där vi efter incheckningen blev serverade mat. Efter måltiden blev vi sedan skjutsade till Gudhjem Sangby för att träffa andra körer på festivalen. Vi blev avsläppta vid hamnen och fick sedan promenera i regn och motlut mot Gudhjem kirke som ligger högt i byen. I kyrkan pågick redan "minikonserter" och vi fick där vårt första framträdande. Därefter gick vi åter mot hamnen, där bussen skulle hämta oss. I barer och matställen på vägen dit, kunde vi se och höra andra körer som framträdde med "buskesang".

Den 31 maj hade vi blivit bokade till en 15 min. konsert i S:t Klemens kirke i Klemensker. Där fick vi även lyssna till Kolbotnkoret från Oslo, Mandskoret Djursland från Ebeltoft och Havstrutarna från Värmdö.

Efter konserten tog bussen oss till Allinge, där vi åt en fantastiskt god lunch på Allinge Rögeri.

Som en av bilderna visar, serverades en hel eka med ett stort urval av diverse olika sorters sill och fisk. Bl.a. en av Bornholms specialrätter, nämligen stekt salt sill. En av bilderna visar också Bornholms första fiskrögeri.

Därefter åkte vi vidare till Hammershus, där vi skulle framföra vår nästa konsert på ca 20 min. Fästningen är högt belägen, så vägen från parkeringen och upp till fästningen var ganska, lång, brant och krävande.

Vi hade tillsammans med Sangkoret MIX från Bodø i Norge, blivit tilldelade konsertstället det gamla Bryggeriet. Det visade sig att det låg öppet med vindar in från havet, så det var ganska svårt att sjunga där. Efter konserten fick vi lite information och en guidning om borgens och Bornholms historia.

Efter middagen åkte vi till Østerlars kirke, en av Bornholms fyra rundkyrkor, för att lyssna på konserter med de andra körerna som bodde i Hasle feriepark, Bel Cantokören från Norrköping, Gambyssa från Burträsk och Haukeland songlag från Bergen. Några av bilderna visar bilder därifrån.

Senare på kvällen hade vi ett trevligt samkväm med sång och underhållning i mattältet tillsammans med dem.

Lördagen den 1 juni var förmiddagen fri, så vi åkte till Rønne, där vi passade på att sjunga på en scenvagn på torget. Vi promenerade sedan omkring i stan och studerade den vackra pittoreska bebyggelsen. Vi besökte bl.a. svenskkvarteret med trähusen som Sverige skänkt som hjälp till bornholmarna efter att Ryssland bombat Bornholm vid krigets slut. Efter strövtåget åt vi lunch innan vi begav oss till övning och framförande av tre gemensamma sånger i S:t Nicolai kirke.

Efter konserten tog bussen oss vidare till Nyvest centret för gemensam avslutningsfest, med buffe, musik, dans och hygge.

Söndagen den 2 juni var det dags att packa för hemfärd, men innan dess hann vi ta en promenad längs med stranden i Hasle för att titta på naturen och omgivningen i byen.Foto: Roland Olofsson


Klicka på bilden ovan, så får ni se filmen från vårt framträdande med Thomas Teller m.fl., på Kulturnatten den 12 oktober  2018, vid Landskrona konsthall.

Bildspelet ovan visar bilder från vårt körläger den 17 och 18 november 2018, på Laholms Vandrarhem, inför årets julkonserter.

Ett trevligt läger med mycket sång, god förtäring, trevlig stämning och en klurig "mordgåta" att lösa under kvällens middag. Och så klart också lite musik och dans.

 

Foto: Roland Olofsson

Bildspelet ovan visar bilder från vårt deltagande på Helsingborgs körfestival

den 9 - 13 maj 2018. En körfestival i Interkulturs regi, med 21 körer från 9 länder. Förutom ett antal svenska körer, deltog körer från Färöarna, Indonesien, Kina, Italien, Turkiet, Finland och Danmark.

Vår kör var anmäld till en "Utvärderings konsert", där vi sjöng inför en jury bestående av Miranda Caldi från Grekland/Sydafrika, Nicol Matt från Tyskland och Bengt Olle'n från Sverige. Efter vårt framträdande gav de oss sina omdömen och några värdefulla råd.

Under festivalen hölls också  "Vänskaps konserter" på trappan vid Dunkers kulturhus, där vi sjöng och kunde lyssna på andra körer.

Det fanns även möjlighet för dem som önskade att delta i workshops, "Helsingborg sjunger" och tillsammans med Voces8 från England.

I Helsingborg sjunger kunde man välja mellan genrerna klassisk musik, med konserthuskören under ledning av Mats Paulsson,  Acapella jazz/pop med Vocal Six, eller Gospel musik med One Nation under ledning av Jonas Engström.

Sångerna som hade övats på workshoperna, framfördes sedan på en gemensam konsert.

Under festivalen gavs även konserter med Vocal Six & Ajla i Helsingborgs konserthus och kyrko konsert med Voces8 i Sankta Maria kyrka.


Foto: Roland Olofsson

Bildspelet ovan visar bilder från vårt deltagande i 2017 års NASOM sångarstämma i Oslo den 8 - 11 juni. Temat för årets sångarstämma var "Frihet och felleskap". Vårt deltagande i stämman förbereddes med idoga övningar. Bland annat med helgövning på vandrarhemmet i Jonstorp, men även samövning med Skånekören, där deltagare från ÖV-kören och MAS Arioso från Malmö också ingick. Resan startade på torsdagen, med buss  tillsammans med Öresundsvarvets manskör och vid framkomsten inkvarterades vi på Scandic Hotel Solli. Efter incheckning och installation på våra rum, åt vi en gemensam middag i hotellrestaurangen. Repetitionerna för de blandade körerna inför konserterna på Fredagen, leddes av Pernilla Södergren och Stine Skaarup. Våra konserter var inbokade i Trefoldighetskirken, där  körerna framträdde var för sig med egna repertoarer och som Skånekören, då vi sjöng de av NASOM stipulerade förbundssångerna. På eftermiddagen tågade drygt 1000 sångare  ca 1,4 km i sångarmarsch från Youngstorget till Rådhuset, där vi efter "mingel och buskesang" blev insläppta och mottagna av borgmästare Marianne Borgen, som hälsade oss vällkomna, bjöd på champagne, "fingermat" och orkester med skön musik. På Lördagskvällen blev det festmiddag med dans i Ekeberg idrettshall. Avslutningskonserten hölls under Söndagseftermiddagen på taket till Operahuset, där de deltagande körerna från Danmark, Finland, Sverige och Norge sjöng "Det är Norden" och "Imagine" tillsammans.


Foto: Roland Olofsson & Camilla Blomberg

Distriktets vårfest i Landskrona 2017

Kören Aquarello framför sin repertoar och Ukurello leder allsång och ackompanjerar med sina ukuleles.


Foto: Carin Blomberg & Roland Olofsson

Inbjudan Lay out: Levinia KuréHeldagsövning den 28 januari 2017, med efterfest på kvällen


Foto: Roland Olofsson

Konsert i Konsthallen, Kulturnatten 2016


Foto: Roland Olofsson

 

Heldagsövning på Larvi koloniområde inför Toner vid sundet 2016


Foto: Roland Olofsson

Malin Olofsson 


Valborgsfirande vid Örenäs slott 2016


Foto: Roland Olofsson

Påskstök 2016

Foto: Roland Olofsson

 Toner vid sundet 2015

Foto: Bo Ingvar Svensson

Foto: Körens medlemmar

Bildspel från vår resa till Italien i Maj 2015

Klicka på länkarna, för att se filmklipp från Lars Kristoffersson, där kören sjunger:


"Dona Nobis" och "Kärlekens tid" i abbotklostret i byn Farfa.


"Inno alla Gioia" i Chiesa di Santa Maria del Popolo i Leonessa.